Selectează o Pagină

Cum pot sa devin membru U.Ch.R.
La sectiunea formulare ,descarcati formularul de inscriere,se completeaza ,apoi se trimite semnat pe adresa de email a asociatiei,dupa raspunsul primit,in cazul in care comitetul director accepta cererea,se achita cotizatia ,care este 70 ron/an.

Cum pot sa cer eliberarea de pedigree pentru urmatorii pui:
La sectiunea formulare ,descarcati formularul DMF (declaratia de monta si fatare),o completati cu toate campurile ,o semnati,apoi se trimite pe adresa de email a asociatiei impreuna cu copii dupa pedigreele parintilor,taxa pentru fiecare pedigree e 50 ron,care include microcip ,si este aceeasi, atat pentru pedigreeul national cat si international.

Trebuie sa obtin “drept de monta” pentru parinti ,in expozitii, ca sa pot cere pedigree puilor?
Nu,nu e nevoie de “drept de monta”,dreptul puilor de avea pedigree,il confera actele ambilor parinti,e un drept castigat prin nastere din caini cu pedigree.Expozitiile U.Ch.R. se organizeaza in alte scopuri,mai recreative,anume ,socializare,atat a cainilor cat si a crescatorilor,pentru schimb de opinii,pareri si planuri pentru viitoare monte,promovare,obtinerea pedigreului de tipicitate,pentru titluri acordate cainilor inscrisi,pentru recomandari de monte sub atentia specialistilor etc
Nu se accepta DMF-ri incomplete,se accepta doar dupa ce se cunosc viitorii proprietari ai puilor,tocmai pentru a putea urmarii pe termen lung evolutia cainilor.(nu se mai accepta DMF cu spatiu incomplet la proprietarii puilor).

Care e termenul maxim de depunere a DMF-lui:
Termenul maxim este de 8 luni ,ca varsta a puilor,tocmai pentru a avea suficient timp sa isi gaseasca noii proprietari.

Ce inseamna ca imi asum declaratiile din DMF,si ce se intampla daca fac declaratii de monta false:
Prin semnarea DMF-lui,iti asumi regulamentul asociatiei,iti asumi ca, ceea ce declari in DMF este conform cu realitatea.Pentru evitarea situatilor neplacute,din anul 2021,am introdus testarea ADN a cainilor.Testarea se face in urma reclamatilor,a noilor proprietari ai puilor sau in cazul unor situatii mai speciale sau suspiciuni de fraudare ,se fac prin autosesizarea comitetului director.In momentul depunerii DMF-lui iti dai acordul ca in aceste situatii sa pui la dispozitie prelevarea de probe ADN de la ambii parinti si puii lor.Testarea se face la Synevovet cu care avem parteneriat semnat,si care consta in urmatoarele ,profil ADN parinti – 295 ron, TVA inclus;
Verificarea paternitatii produs – 505 ron, TVA inclus.
Ambele analize se realizeaza din sange EDTA,la aceasta suma se adauga 1000 lei pentru deplasare si recoltare probe sange.
In cazul in care testarea ADN infirma DMF-ul,toate cheltuielile sunt suportate de declarantul DMF-lui fals.
In cazul in care comitetul director s-a autosesizat si se confirma testarea ADN ca fiind conforma cu DMF-l,asociatia suporta costurile.
In cazul in care testarea ADN se confirma ca fiind conforma cu DMF-ul ,dar a avut loc la sesizarea scrisa a unui nou proprietar al puilor,cheltuielile sunt suportate de el.
In cazul in care testarea ADN nu confirma declaratia din DMF,titularul DMF-lui isi pierde statutul de membru U.Ch.R.

Cum pot sa obtin pedigree la un caine care nu detine din nastere:
Asociatia detine propria carte de origine romana ,si e deschisa pentru toate rasele pana in 2030,adica un caine poate sa obtina pedigree de tipicitate ,in urma evaluarii unui specialist din cadrul asociatiei,in una din expozitiile organizate in Romania.Este nevoie de un singur calificativ de tipicitate,cainele obtine astfel dreptul de a detine pedigree.

Cine sunt arbitrii U.Ch.R. si cum pot deveni arbitru
Corpul arbitrilor U.Ch.R. este exclusiv format din crescatori cu experienta mai veche de 5 ani pe rasele care le arbitreaza ,care au pregatire in domeniul veterinar,care au varsta minima de 18 ani si care au absolvit un curs de anatomie si chinologie in cadrul U.Ch.R care se organizeaza o singura data pe an,si apoi se da un test final.Oricine doreste,si indeplineste conditiile mai sus mentionate,poate trimite pe adresa de email a asociatiei ,un c.v. chinologic.

Ce insemna sa am canisa-sa rezerv afix
Afixul reprezinta o “stampila”a crescatorului,puii care pleaca de la el vor purta toata viata numele ales de el.
Ex: Ares –nume dat puiului fara afix de canisa
Ares de Valea Seaca –nume dat puiului cu afix de canisa “De Valea Seaca”
Detinatorul afixului are protejat numele ales,si nimeni in afara de el nu il va putea folosi vreodata in cadrul U.Ch.R . Numele ales se poate folosi atat inaintea cat si dupa numele puiului.

Cum pot sa afiliez un club sau o asociatie teritoriala
Se trimite scrisoare de intentie la adresa de mail a asociatiei

Program functionare

Luni - Vineri

10AM -4PM

Adresa

Str. Rusciorului, Nr.19
Sibiu, Romania, 550112

Contact

Telefon

+(40) 758 032 258

Email

contact@uchr.ro